Bloggpaus

Nu blir det bloggpaus ett litet tag eftersom jag åker på semester!
Skriver när jag kommer hem den 8/8 :)
Ha det bra så länge, för nu drar jag till Tyskland med familjen och kusinerna! :)

Dagen!

Bio med familjen Hedman var super! Ice Age 4 var riktigt rolig! Så vill du skratta, kolla på den! ;) Vi kollade i 3D, och det gör ju saken bara bättre! Jag tycker att det är super coolt att kolla i 3D!
 
Idag cyklade jag, Sebbe, Mamma och pappa till stan. Vi åt på Kajen Café!  Det är ju en bit att cykla, och innan vi började så regnade det lite, men vi gav oss ut i alla fall. Men vi hann faktiskt till Kajen innan det började regna. För att 5 minuter efter att vi hade kommit fram började det bokstavligen ösregna. Tur man kan ha! :) När vi hade ätit klart hade slutat, så tur man kan ha. Så vi slapp regnet! :)
Vi köpte lite godis på vägen hem och kollade på en film som gick på tv när vi kom hem, men den var inte så bra, så jag la mig och kolla på serier istället.
 
Imorgon blir det att packa, städa, bada Tindra och åka och lämna henne hos Elfsons som ska ta hand om henne, fixa Clooney och lite annat.
 
Men nu, godnatt! :)

Bilder från dagen!

Har haft en super trevlig dag med kusinerna!
Dom följde ju med till stallet som sagt, och dom tyckte att Clooney var jättestor. Men en fin kille är han!
Lena tog lite bilder under dagen!
Fina Linus njuter i gräset!
När vi kom till stallet satt Emma och försökte få ut en söm som satt kvar i hoven på Classe. Så jag försökte hjälpa till..
Så skönt att bli kliad! :)
Tindra var med, och det är ju ingen nyhet att hon tycker att hästar är roliga. Clooney tyckte att hon var väldigt intressant!
 
Tusen tack familjen Rosén för en trevlig dag, och tack Lena för bilderna! :)

Dagarna rullar på

och nu är det torsdag!
Har legat och tagit det lugnt nu på morgonen, men snart kommer familjen Rosén hit. Mamma håller på för fullt nere i köket och gör någon sorts pannkakor. Dom kommer om ca 30 minuter  och då ska vi äta och efter det åka upp till Clooney. Dom har inte sett honom än så då ska dom följa med och göra det idag! :)
Ja.. så resten av dagen ska jag umgås med kusinerna. Härligt! På söndag åker vi ju bort med dom till Tyskland i 10 dagar, det är alltid lika kul att vara med dom.
 
Imorgon ska jag på bio med familjen Hedman. Mycket trevligt! :)
 
Ha en trevlig dag!

Träffa bästa Matilda!

Har inte träffat Matilda sedan vi fick sommarlov! Helt sjukt vad länge sedan! Men, idag ska vi fika på stan i alla fall. Kul och prata av sig lite och att träffa henne igen ska ju bli hur kul som helst. :)
Så, redo för stan!
 
Ska även fixa lite ärenden på Nordea. Sånt som måste fixas, men som jag har skjutit upp. Men idag tar jag tag i det! :)
Efter det ska jag hem och träffa Julia och Jennifer. Härlig dag!

Busiga Clooney

Tog in Clooney i lilla stallet en stund igår. Fixade hans mugg, smorde in, masserade och sprayade honom och så vidare. I lilla stallet finns det två boxar, i den ena stod Lindos och jag ställde in Clooney i den andra. Men i den boxen där jag ställde in Clooney var det spån i en hög längst ner i hörnet. Han tyckte att det var så kul att stå och krafsa i den högen. Så medans jag fixade honom fick han stå där och leka. :) Jag tog lite bilder när han stod och lekte mer men dom blev så suddiga eftersom han rörde sig så mycket! ;)
 
Bromsen och flugorna är helt galna i hästarna just nu. Även fast man sprayar och smörjer in hästarna varje dag så kan hästarna knappt stå stilla för att dom är på hästarna så mycket, Jag måste köpa ett flugtäcke innan jag åker på semester på Söndag. Jag åker ju till Tyskland på söndag och är borta i 10 dagar.
Men så här såg han ut igår när jag släppte ut honom. Jag gör mitt bästa för att hålla flugorna borta!

Nya skor

Köpte nya snygga vinterskor idag! Nu längtar jag till vintern så att jag kan använda dom ;)
Det var halva priset, egentligen kostar dom 1300 kr men jag fick dom för 650 kr. Super!

Kolmården!

Nu är vi tillbaka på hotellet efter en heldag på kolmården. Jadu, man kan ju undra vilket djur jag inte sett idag! Jag har sett sååå många! I hela mitt liv har jag velat se delfiner, och det fick jag göra idag. :) Så sjukt rolig dag!
 
Här kommer lite bilder från dagen:
delfinshowen!
Det stod "Rör ej aporna", men vad ska jag göra när den hoppar på mig? ;)
Jag och en "liten" aligator
Nemo och Doris fiskar fanns såklart!
 
 
Vi stannade i stan och skulle äta kvällsmat. Tydligen så hamnade vi mittemellan fotbollshulliganerna som skulle på fotbollsmatch. Det var poliser överallt och suportrarna var galna! Vi vart lite skraja faktiskt! ;)
 
Nu efter en lång, men underbar dag ligger vi här på hotellrummet och chillar! :)

Stallskurning!

Nu är stallet skurat också! Vi började ca 9 imorse och blev klara vid 11. Det fick fort och det blev snyggt! Stor skillnad måste jag säga!! Så hästarna smutsar ner ;)
Girls in action!
Sedan blev det stallfika! :)
'
Bilderna är tagna av Josefine Norberg Karlsson!
 
Nu håller vi på och packar för fullt här hemma. Ska nämligen åka och sova på hotell i natt i Norrköping! Vi ska åka till kolmården :) Vi åker redan idag så att vi har hela dagen på oss imorgon! Tindra får vara hos Tim medans vi är borta, det ska nog gå bra. Menjag tror att Tim är lite nervös ;)
 
Datorn följer med, så imorgon kanske ni får se massa fina bilder från kolmården! :D
See you!
 

Nu har jag kollat på alla säsonger av vampire diaries som har kommit ut. Snacka om att jag älskar den serien nu och jag längtar så tills nästa säsong kommer!!
 
Min favorit av dom alla är lätt Damon, eller Ian somerhalder som han heter egentligen! Han har nu blivit den snyggaste kändisen enligt mig!! :)
Kolla bara på honom!♥♥
 
 

Bra nyheter

Först om Destiny:
Vi var på Strömsholm och hon har blivit mycket bättre! Hon kan om någon vecka börja tömköra och longera och sen efter det rida. Verkligen toppen! :)
Jag sov ju hemma hos dom och det var superkul! Vill jag göra om fler gånger! :)
Clooney: Hade kiropraktorn ut nyss och hon sa också att han hade blivit så mycket bättre än sist så jag ska låta honom vila en vecka till och sen kan jag börja rida honom. Det känns jätte skönt! Jag kommer skritta ut i skogen och sådant men det känns väldigt bra att få sätta igång honom igen. Han behöver få göra av sig av med lite energi.
 
Jahapp, idag är det lördag. Vet faktiskt inte vad jag ska hitta på idag. Men jag är jättetrött så ska väl ligga och kolla på film ett tag i alla fall! :)

Träffa Destiny igen

Idag ska jag åka till Torshälla och träffa Destiny. Ska även sova kvar och hjälpa dom imorgon, eftersom dom ska tillbaka till Strömsholm med henne då och kolla om hon har blivit bra. Nu håller vi tummarna att hon har blivit bra! Jag tycker i alla fall att det ska bli kul och träffa henne igen! :)
 
Har nu på morgonen packat, duschat och fixat mig lite. Ska snart åka till stallet och kolla till Clooney, och där kommer Destinys ägare och hämtar mig. Åker en sväng till hööks och sedan hem till dom. Jag behöver verkligen köpa en flughuva, hästsalva och jodopax. Men det får jag åka och göra någon annan dag!
 
Time to go! Nästa gång jag skriver berättar jag hur det blev med Destiny :)

Dygnade inatt

I natt dygnade jag nästan.. Jag låg och kollade på vampire diaries till kl 5 på morgonen, hihi. Sen sov jag till 12, så jag fick ju sömn i alla fall. Jag kunde verkligen inte sluta kolla, det är ju så spännande!! Nu är jag på säsong 3 och avsnitt 5 :)
 
Jag har inte ridit på sååå länge, det är helt otroligt! Men, idag ska jag ut och rida Teitur med Malin :) Så skönt att komma upp på hästryggen igen, och kiropraktorn kommer igen på lördag så förhoppningsvis tycker hon också att Clooney har blivit bättre. Ska även hjälpa Malin att tömköra Lindos idag, så jag blir nog i stallet ett tag.
Men jag klagar inte på det! :)
 
Mamma tog en superfin bild på två av mina fina, Tindra och Linus :)
 

Allt klart!

Nu har jag fixat klart allt för idag :)
  • Varit i stallet
  • Städat mitt rum (det var kaos)
  • packat i hop och skickat iväg alla grejer jag sålt

 Stallet gick i alla fall super! Han var pigg och fin! Longerade honom lite för se hur han rörde sig och det såg bra ut. Han är mycket piggare nu också än vad han har varit ett tag, och det kan ju bara vara positivt. Men han har fått mugg på ena bakhoven, usch hatar mugg. Men jag har ju jättebra salva så det försvinner nog snart! :)

Åh vad skönt det är att ha ordning i sitt rum igen. I vanliga fall städar jag i princip varje dag så att jag alltid har städat överallt, men nu när jag fick sommarlov släppte jag bara allt så det blev kaos i mitt rum med kläder överallt. Det är inte bra att ha för mycket kläder ibland..

Nu kan jag äntligen lägga mig och kolla på underbara vampire diaries igen, haha! :)

 


Gårdagen på grönalund var så kul! Det var ett år sedan jag var där sist, så det var ju väldigt kul att komma dit igen. Det var väldigt mycket människor, men det stoppade inte oss! :) Min favorit är ju Yetline, men den vågade inte Sebbe åka först. Så vi fick tvinga honom och när han väl hade åkt den så älskade han den. Ja det var som jag sa till honom. Han var så söt för att efteråt sa han tack för att jag fick honom att åka den. Nej det var verkligen en bra dag med många roliga karuseller, fint väder och trevligt sällskap! :)


Hemma igen

Hej på er!
 
Nu är jag hemma från kusinerna. Vi har verkligen haft super kul! Badat i deras bubbelpool massor, kollat på filmer och ja massa mer.  På bussen hem från Örebro somnade nog både Sebbe och jag en snabbis.. Lite trötta var vi allt! :) Åkte en snabb sväng till Clooney och kollade så att han var hel och fin, vilket han var. Hästarna var allra längst upp i hagen när jag kom, så jag började gå mot dom och så mötte dom mig. Jag hade med mig Tindra och tydligen så var hon väldigt intressant för att hästarna följde med mig hela vägen ner till öppningen för att se henne. Haha så söta! Jag testade springa en bit för att se om dom sprang med då och det gjorde dom. Då började Clooney hoppa och studdsa, det var tydligen kul och springa! :)
 
Jag ser VERKLIGEN fram emot morgondagen, åker nämligen till GRÖNALUND då :D Med Tim, Sebbe och Alex! Vad kul det ska bli!!
 
Har legat och kollat på vampire diaries ett tag nu, har inte bestämt om det är dags att sova eller om jag ska kolla på ett avsnitt till. Hihi vi får se! ;)
Bjuder på den fina bilden ;)

Clooney idag!

Idag när jag kom till stallet låg plutten ner igen. Så jag kliade honom, tog lite kort och satte mig på honom. Han brydde sig inte alls! Lite kul eftersom jag inte har suttit på honom på hur många veckor som helst. :)
Han var lugnare idag! Positivt eftersom han har varit lite crazy dom senaste dagarna.. Men jag tänkte på en sak när jag såg att han låg ner, då böjer han på sitt onda ben hela tiden, alltså det han inte vill böja på. Så han borde nog inte ha så ont längre! :) Förhoppningsvis..
 
Lerinpackning hade han också! ;)
Min fina!
Böjer ju benen hela tiden
 
Nu ligger jag här hos kusinerna och ska kolla på film! =)

Örebro

Here we come! Nu är det dags att åka och ha det kul hos Kusinerna i Örebro. Tjoho! Får se hur det blir med bloggningen när jag är borta, men förhoppningsvis hinner jag göra något inlägg om dagen :) Kommer hem på Söndag igen!
 
Ha en trevlig helg alla mina vänner!

Torsdag!

Halloj!
 
Jag jobbar på, en imorgon är det sista dagen! Yes! :)
Ska snart börja fixa mig inför middagen med dom från jobbet. Var ut till Clooney en sväng idag och han var riktigt galen. Han är nog väldigt trött på att inte får röra på sig. Han får ju så mycket energi, så tog jag ner honom till paddocken och tränade lite lydnad. I början han knäpp, men sen blev det bättre. När jag skulle krattsa han hovar gick det tyvärr inte lika bra. Idag var kastade han med dom åt alla håll och dummade sig. Men ja, han hade väl en sån dag!
 
Fin är han i alla fall! :)<3
 
Efter att Tindra har fått gå långpromenader så blir hon så nöjd som en hund kan bli. Hon är så söt när hon lägger sig i sin korg och bara njuter! :)
Innan promenad:
Efter promenad:
 
Linus verkar också trivas.. Han gillade mitt schabrak, bra sovplats!
 

Lata jag!

Tjolahopp!
 
Här ligger lata Becka och har det bra! Vet ni vad jag gör? Jo jag kollar på Vampire Diaries, haha. Dumma dig Matilda! Bara för att du kollar på det så mycket så var ju jag tvungen att börja kolla. Och ja, man blir beroende direkt.. Du hade rätt! ;)
 
Jobbet gick bra idag! Inget speciellt hände utan allt flöt på. Åker inte ut till Clooney idag, han går ju där på betet och har det bra!  Han har fått ett långt sommarlov den pojken:)
 
Jag ser framemot fredag, på grund av två saker! Jag får semester på "riktigt", allså både från skolan och jobb, och jag och familjen ska åka till Örebro till kusinerna. Sebbe och jag ska antagligen sova kvar, och det kommer ju blir super skoj!
 
Senare ikväll tar väl jag, Tindra och mamma våran dagliga långpromenad. Så skönt att gå ut och gå!
 
Nej nu ska jag titta vidare!

Nu

Står hubbo-rundan på schemat! Ut och röra på sig med hunden och mamma lite :)

Jobbar klart för idag!

Jobbat klart för idag! Super skönt! Sista veckan innan jag får semester på riktigt! :)
Ska nu sätta på en film och äta lunch, men drar sedan ut till stallet. Ska där träffa Elin och ta hand om Clooney. Elin och jag ska kolla om hennes häst fortfarande haltar och så ska jag borsta och fixa Clooney lite.
Ska faktiskt inte göra så mycket mer idag!
 
Jag har ju som sagt lagt ut massa hästgrejer på tradera nu. Det som jag trodde skulle vara minst populärt var vintertäckena, men jag hade helt fel. Det blev bud på dom först av allt. Haha ja men det är ju bra, dom tar ju bara plats här hemma! :)
Väl använd bild, men jag gillar den ;)

Bloggtips!

Tänkte tipsa om en blogg som min underbara vän Matilda har med sin vän Jonna. I bloggen skriver dom om allt som händer i deras liv. Från hästar till dans, från Håkan Hellström till familjen!
Nu ska dom kanske få vara med i programmet Ullared också! Haha så bäst dom är!!
http://matildaochjonna.devote.se/

Clooney idag

Idag ville inte Clooney alls komma in från hagen. Han tyckte nog att det var lite skönt med regnet! Men han fick komma in och äta och bli borstad :) Men han såg nöjd ut då när han väl var inne i alla fall. Han är så söt för att han lägger alltid mulen på min axel och gosar med mig♥
 
Har nu smsat kiropraktorn om hon kan komma ut nu igen. Hon skulle egentligen komma nästa gång i Augusti men jag vill att hon ska komma tidigare. Om hon inte tycker att han har blivit bra så åker jag till Olle-Jonny och röntkar benet. Känns jobbigt och gå och vänta och inte veta till hundra vad det är.
 
Mamma tog en bild på oss när jag hämtade in honom från hagen. Han ser ganska stor ut på bilden måste jag säga, haha.
 

Grejer ut på tradera

Har MASSA hästgrejer ute på tradera nu! Täcken, träns, tömkörningsgjord och massa mer! Bara och buda! :)
 
Har nu inhandlat rapsolja som jag ska testa ha på hovarna. Blir nog bra!!
 
Har tagit det lugnt idag och laddat upp inför nästa veckas jobbdagar. Ska nu gå upp med mamma och Tindra till stallet och fixa Clooney. Sedan blir det hem och film mysa! :)

Matolja till hovarna?

Jag satt och sökte lite igår kväll om vad man ska ha på torra hovar för att motverka sprickor till exempel. Det som jag hittade, som många tyckte var bra är matolja/rapsolja. Hmm? Det har jag faktiskt aldrig hört talas om, men matolja är ju olja och hovolja är ju också olja, fast olika typer av olja såklart. Men de borde väl funka? Att man kan ha det någon gång i veckan. Vad tror ni?

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma hos mina älsklingar igen, Tindra och Clooney. När man är borta så uppskattar man det man har hemma ännu mer, så det är ju bra! :) Jag saknade dom så mycket på två dagar!!
 
På vägen hem köpte vi ett stort ben till Tindra. Hon fick det direkt när vi kom hem och hon började bita på det på en gång. Söta tjejen!
 
Åkte nästan direkt upp till Clooney sen. Det var såå mycket flugor och bromsar på hästarna!! Under den dagen som jag inte kom ut till honom hade han blivit väldigt biten. :/ Men jag tog in honom och fixade hovarna med tjära och hovolja, sprayade honom rejält över hela kroppen, smorde in honom med hästsalva, smorde in mulen med solhelsan. Han hade tappat flughuvan också, vilket inte var så bra eftersom det var så mycket flugor och broms nu, men som tur var så hade en en på lager så han fick på sig en ny. Nu ska nog älsklingen klara sig under natten! :)♥
 
Tog ett bad i poolen efter stallet och nu ska jag ut och spela lite fotboll med brorsan! :)

Klara i köket!

Nu är vi klara i köket för i år! :)
 
 
 

Bjärka-Säby

Hej på er! :)
 
Just nu ligger jag och mamma på rummet och vilar. Om 45 minuter ska vi vara i köket igen och börja laga maten inför kvällen. Det tar på krafterna att laga mat hela dagen kan jag säga, så när vi får rast så lägger vi oss och vilar direkt! ;)
 
Men annars är det trevligt här! Lite längtar jag hem faktiskt, efter Clooney och Tindra, men alla är jätte snälla här.
Men imorgon kommer vi hem igen!
  
Mattanterna själva! ;)                                                 Hackade lök och tårarna rann, då var solglasögonen bra!

Födelsedagsfirande!

Igår jobbade jag, och när jag kom hem vid halv 2 var Maja och Mimmi här. Vi hade superkul och bada, körde kubb, bada lite till, dunka musik osv. Pappa fyller år idag egentligen, men eftersom  mamma och jag åker på ett läger och ska jobba som volontär idag så kan vi inte fira honom idag, utan vi gjorde det igår istället! :) Mormor och familjen Rosén kom hit för att fira honom. Det blev grillad lax och potatis, och till efterrätt blev det en jättegod chokladtårta. Mycket trevlig dag med trevligt sällskap och god mat! :) Och förresten, Grattis Pappa som fyller 48!!
 
Linus njöt av gårdagens solsken! :)
Foto: Lena Rosén
 
Dags att börja fixa mig för lägret, men jag tar med mig datorn så jag håller er uppdaterade!! :)

Dagen!

Man blir trött av att gå upp tidigt och jobba! Jobbade samma tid idag, från 7.00-13.00 och åkte direkt hem efter jobbet. När jag kom hem satte jag på en film som ja tycker är bra, men jag somnade haha. Så jag låg och sov ungefär 2 timmar. Ojojoj, det är inte ofta som jag kan sova på dagen men är man trött så är man.. Tog cykeln till stallet när jag vaknade och fyllde på vatten och spraya Clooney. Han fick stå inne i boxen ett tag och vila, var ganska varmt idag. Åkte sedan hem och badade och nu kollar jag på film med Tim :)
 
 

Fina Destiny!

Fick en superfin bild på Destiny när jag var där och hälsade på! Så fin hon är asså♥

Kvällsdopp

 
Jag tog ett kvällsdopp i poolen idag. Första gången jag badar ute i år faktiskt! Var skönt måste jag säga! :) Först badade jag med Sebbe, men han frös direkt så han gick upp, sen kom Tim så då badade jag med honom ett litet tag. Men när han kom så hade ju jag badat länge, så jag badade bara med honom ett litet tag :)
 
 

Morgontrötta hästar!

Det som är mysigt med att åka till stallet på morgonen är att hästarna så ofta ligger ner. Det är inte bara vi människor som är morgontrötta, haha. Häromdagen låg Doreen och Clooney ner när jag kom, och Flame höll vakt. :)

Idag jobbade jag

för första gången på ungefär en månad. Men det var roligt faktiskt! Jobbade från 7.00-13.00, men mamma jobbade över så Alex och jag gick och åt pizza medans vi väntade på henne. :) Sen åkte jag till stallet och spraya och fixa Clooney. Gjorde inget märkvärdigt med honom, men det har jag ju inte gjort på ett tag. Jag brukar alltid spraya Clooney i boxen eftersom han är så rädd för det, men idag gjorde jag det i stallgången och han blev lite galen då. Men lugnade ner sig efter ett tag. Han blev ju helt slut av att bi sprayad, haha. Men så går det om man springer fram och tillbaka och försöker ställa sig. Men han var annars lugn och fin idag!♥
 
Jag gick nog en bra bit idag, för att jag gick sedan hem från stallet och gick med hubbo-rundan med Tindra och mamma nyss. Känner att jag har gått en bra bit i benen faktiskt! Nu sitter hela familjen, förutom alexander,  i soffan och kollar på film och äter jordgubbar :) Bra slut på dagen!
 
Imorgon taggar jag för nya tag på jobbet!

Måste börja göra något med honom..

Även fast Clooney är "skadad" så måste jag börja göra något med honom. Som att träna på att han ska gå bredvid mig när jag går, stanna när jag stannar, gå över några bommar. Göra något så att han får tänka lite med huvudet helt enkelt. Han har blivit en liten odåga av att bara gå i hagen. Idag när jag skulle släppa ut honom i hagen igen så ville han gå jättefort och struntade i vart jag var. Så då stannade jag flera gånger och backade honom osv. Alltså tränade på såna saker som man måste träna på med unghästar, och då bet han mig. Haha den ouppfostrade hästen! Nejdå, men han har blivit lite sådär av att bara gå i hagen i flera veckor, så jag måste nog börja aktivera huvudet på honom lite. För att, att bitas accepteras inte Clooney!
 
Tog bara in honom lite fort idag och spraya och smorde in honom. Lyfte det onda benet några gånger och det gick bra! Känns som att det går bättre för varje dag som går :) Men jag vill ha ut kiropraktorn nu för att jag vill veta vad hon tycker och tror! Hoppas att hon kan komma nästa vecka!

Hälsade på hos Destiny!

Igår var jag som sagt och hälsade på min älskade Destiny! Det var så underbart att se henne igen, men det kändes såklart lite konstigt och sorligt.. Men det var en mycket trevlig dag! Dagen började med att dom kom och hämtade mig i västerås, dom ville ju se Clooney, sen åkte vi till hööks, elgiganten osv. Jag köpte bara tråkiga behöver-ha-saker:
En ljusblå grimma för 99 kr! Han gör ju sönder alla sina grimmor ;)
Tjära behövdes, så det fick följa med hem! 89 kr!
Tråkig nog så behövde jag en ny svamp! Så de fick också följa med hem, för 6 kr ;)
 
Efter det åkte vi hem till dom. Vi mockade, gosa med Destiny massor, pratade, åt god mat. Ja det var riktigt trevligt och roligt! Om tre veckor ska jag förmodligen åka dit igen och sova där en natt. Blir nog bra det! :)
Lilla tjejen! Så skönt att kunna åka och hälsa på!♥

RSS 2.0