Clooney 3 år!

Idag fyller min fina Clooney 3 år! Stort grattis till dig min underbara!♥
Var bara ut en sväng och pussade honom grattis! :)


Blingade min Uvex-hjälm nyss! :D Det blev så bra så ;)

Innan:

Efter:


Vad tycks? :)


Hemma från skolan

Har varit hemma från skolan och vilat idag. Skönt nät man inte är 100 och bara ligga hemma och vila. Sov till 11 idag, åkte till stallet en snabbis och så har jag bara tagit det lugnt. Kollat på draktränaren, gråtit en skvätt till Spirit osv. Man sparar ju det bästa till sist så nu ska jag städa och plugga ;)

Bestämde nyss med min bästa och saknade vän Julia att vi ska ha en heldag tillsammans på lördag och hitta på massa skoj! Fy vad jag har saknat dig! Ska bli så kul! :') Vi har känt varandra och gått i samma klass sedan vi gick på dagis och jag hoppas att vi är vänner livet ut!

Julia och jag, skolavslutning 2010 :)

Inlägg från mammas blogg

Gillar inlägget som mamma skrev på sin blogg:

Jag tycker att det är fascinerande vad

människor kan åstadkomma när de

verkligen vill någonting.

Min dotter som inte velat ringa själv

och ordna saker utan bett mig att ta

sådana "vuxensamtal" har nu

i princip helt själv köpt en häst för 50.000:-

Lite förvånade blev vi att de som sålde hästen inte

har pratat med omyndig tjejs föräldrar innan

man säljer en sådan dyr häst.

Hon fick hjälp av folk i stallet att hämta hästen.

Hämtade hästen och fick en faktura i handen.

Antagligen trodde de att hon var äldre än hon är

eftersom deras ekonomiansvarig som

hon pratade med frågade om Bosse (hennes Pappa)

som var skriven på samma adress var hennes man...

Jag har försökt att få Rebecka att smörja in sina

vinterstövlar (läder ska ju smörjas in),

men det har ännu inte hänt.

MEN idag smorde hon in sina ridtävlingsstövlar

och frågade hur hon skulle få dom blanka

eftersom det är hopptävling idag.

Ja, nu fanns intresset!

OM intresset fanns hos svensken

att söka Gud är jag ganska

säker på att de skulle finna honom.

Det är inte svårt.

Det krävs bara en nyfikenhet på den som ligger bakom allt det vi ser.

http://jagvillgoraskillnad.bloggplatsen.se/


Tävling mot Jälla

Tisdag och tävling mot Jälla stod på schemat. Jag hoppade en häst som hette Adina och hon var verkligen en fin häst! Vi hoppade i alla fall fel fritt :) Hon var en riktigt pigg häst med massa spring i benen. Hon påminde lite om Destiny.. Det var en riktigt rolig dag! Tyvärr vann Jälla men sist vann vi så de va lugnt.
Mamma smsade och frågade om jag kunde komma och jobba idag eftersom att en tjej var sjuk på jobbet så jag jobbade direkt efter skolan mellan 15.00-19.00. Jag var trött och kände mig lite hängig men det funkade. Kom nyss hem från stallet där jag skrittade Doreen och fixade Clooney lite.
Imorgon ska jag vara hemma eftersom min förkylning och huvudvärk bara blir värre. Så imorgon blir det vilodag!

Filmen från idag när jag hoppar:
P.S När jag hoppade banan med den där hästen hade jag bara hoppade några skutt med den innan. Jag har aldrig ridit den förut och aldrig sett den, så det var en helt ny häst att bara gå in och hoppa med.


Livets gåta


Inte min dag idag..

Jag är inte glad på mitt huvud! Jag har ont hela tiden och det känns verkligen som att mitt huvud dunkar.. Imorgon är det tävling mot Jälla-skolan igen. Jag ska hoppa (igen) och det skulle ju bli så dumt om jag inte kan komma för att jag ligger hemma med huvudvärk och är förkyld. Men det är så jobbigt att åka på tävling om man inte mår bra :(

Idag körde vi intervaller med travhästarna på förmiddagen. Tjoho vad det gick undan! Jag hade Hope och jag tror att jag tyckte att det var precis lika kul som han tyckte, om inte roligare till och med. ;) På eftermiddagen red jag en ny häst från holland. Gjorde igångsättningar och lite såntdär. Gick bra och jag är nöjd! MEN.. När jag kommer till stationen i Sala och ska ta bussen hem så ÅKER min buss PRECIS!! Åh vad arg jag blev!! Det var en timme till nästa buss liksom och jag missade den precis! Jag tog då tåget till västerås som tar 25 minuter och sedan bussen till Tillberga på 30 minuter plus tiden att åka till stallet sen. Så osmidigt.. Det tar liksom bara 30 minuter att komma till stallet från Sala i vanliga fall. Jag var ju extremt sur eftersom mot huvud ville sprängas också.. Tur att jag har Matilda som muntra upp mig lite ;) Åkte i alla fall till stallet och smörjde, sprayade och fixade Doreen och Clooney. Doreen fick vila och jag gick en kortis med Clooney. När jag var ute och gick med honom så kollar jag upp för en liten backe, där står då Mr räv ca 10 meter bort från mig. Jag blev ganska chockad för att jag har aldrig sett en vild räv så nära. Men det läskiga var att den började gå MOT mig! Då blev jag rädd och sprang iväg med Clooney, haha. Men det var kul och se! (tyvärr hade jag inte mobilen med mig, men annars hade ni fått se hur nära den var mig :D )

Nu orkar jag inge mer idag! Nu ska jag ligga i min säng och tycka synd om mig själv ;)

Morsdag!

Började dagen med att gratta mamma på morsdag. Hon fick en klänning från oss alla i familjen! Åkte sedan till kyrkan och efter det ner på stan en sväng med mamma och köpte supersnygga blingbling shorts från gina för 349 kr.(hittade tyvärr ingen bättre bild)

Eftersom mormor fyller år idag och eftersom det är morsdag så åkte vi till mormor efter det. Släkten var där och vi hade det trevligt och åt mat, fika och sola. Mimmi och jag låg och solade i 1 timme och 40 minuter. Brun vill jag bli! :)
På hemvägen åkte vi bara förbi stallet en snabbis och jag sprang ner och kollade så att Clooney såg bra ut och så hämtade jag lite grejer. Det har kommit ut massa nya filmer på wiismo så jag ligger och kollar på det nu! :)


Eurovision song contest 2012

Sitter just nu och kollar på eurovision och jag säger bara en sak, vi måste vinna! Loreen kommer äga ut alla! :) Dom som har varit nu kommer ju inte ha någon chans mot oss!
HEJA SVERIGE!!!

Flughuva

Jahapp, måste köpa ny flughuva igen.. Jag har den här på honom just nu:

Han har haft den i ca 1 vecka och den är redan trasig, inte bästa kvalitén kanske..

Jag ska nog köpa en sån här ist:

Kvalitén är mycket bättre! Men jag vill helst ha öron på :)

Mot Spiltan imorgon om jag har tur..

Göra-vad-jag-vill lördag

Idag har jag bara haft en skön göra-vad-jag-vill dag :) Mamma väckte mig vid halv 10 och tog då fram datorn ett tag. Jag har spelat fotboll med Sebbe, jag vann både matcherna ;) och varit i stallet och svalkat min häst. Jag svampa av honom och lät honom stå inne ett tag. Han var ju svettig när han stod där i hagen. Åkte bara upp och kollade till honom och gick sedan hem. Ja.. och resten av kvällen ska jag ha det bra!! :)

Min fredag..

..har bestått av skola, jobb, ridning och film.

Skola från 8.30-13.20 och jobb från 14.30-18.00. Skolan gick fort och bra! Matilda och jag satt ute på lunchrasten och sola, underbart! Jobbet gick också väldigt bra, jag höll på och packa upp massa beställda grejer till kliniken mesta dels av tiden. Åkte direkt till stallet efter jobbet och red Doreen barbacka på zoonerna. Tog det ganska lungt eftersom hon har gått hårt de senaste dagarna. Men jag tog en liten galopp med henne och när vi bara hade galopperat några meter så låg det en hare precis där vi kom galopperande, hon kastade sig och började bocka. Där satt jag barbacka och helt oberedd, haha. Ja, ibland är det tur att man har hyffsad balans för att annars hade jag legat på marken, för att hon kastade sig verkligen. Men det var ju inte så konstigt, vem var beredd på att det skulle hoppa fram en hare precis framför en. Jaja, men bra gick det i alla fall. Det var inte så farligt varmt när jag red så hon blev inte så svettig att jag var tvungen att spola henne. Ligger nu och kollar på film, har precis kollat klart på "The tourist" och ska nu kolla på "Larry Crown". Har aldrig sett den så ska bli intressant och se om den är bra! :)
Ha en trevlig kväll! :)
Matilda och jag på lunchen! Vi är och små humlor, bzzbzz!! ;)

Superhärlig dag!

Hade bara matte idag, sen slutade jag halv 12.. Åkte hem och sola, kolla på film och hade det allmänt bra! Åkte vid halv 6 till stallet och red Doreen. Elin ville se mig rida henne så jag red henne i paddocken. Vi red lite slalom, trava över bommar och så tog vi några skutt också. Man märker klart och tydligt att Doreen tycker att det är kul att hoppa så det är ju roligt tycker jag :) Hon gick bra hela passet, hon fattat fina galoppfattningar och hon jobbade på fint. Clooney tog jag in och smörjde, spraya med flugspray och tjärade in hovarna. Han var svettig när jag tog in honom så han tyckte nog att det var skönt att komma in ett tag. Han stod så lugnt och fint idag! :)


Saknad!

Även fast jag har egen häst så saknar jag Laiser! Jag tog ju hand om honom nästan varje dag och han var verkligen en underbar häst! Jag saknar dig så gubben!♥♥

Sommarbus i hagen

Våra underbara hästar! Det är inte bara vi människor som älskar sommaren och gemenskap! :)



Filmat av: Malin Ihleberg

Tisdag 22/5

Skolan som vanligt mellan 8.30-15.30 och tog sedan bussen till stallet. Red idag Doreen och smörjde in och fixa Clooney. Red Doreen runt zoonerna och hon var i början väldigt spänd och stel men det lossnade efter ett tag. Tränade på att fatta lite galopp eftersom hon har lite svårt för det. Eftersom det var så varmt blev hon väldigt svettig, så jag duschade faktiskt henne och hon njöt verkligen av det. Tog sedan in Clooney och tjärade in hans hovar, sprayade och smörjde in honom. Hade honom bara inne en liten snabbis!
Åkte en sväng till Hälla med mamma och Sebbe och jag fick med mig ett linne, ett armband, en bh och örhängen. När jag kom hem efter det såg jag att ett paket till mig från posten hade kommit. Jag såg då att det var Annika försenade födelsedagspresent som kommit. Det är en canvas på 40*60 på Carra och Laiser. Jag åkte och lämnade den till henne direkt och hon blev verkligen glad. Super kul!


Kom precis hem..

från stallet.. Var bara och pussa på Clooney lite och smörjde in honom. Nu ska han få sin unghästvila på 3-4 veckor. Känns ganska skönt att ta det i slutet av skolan eftersom det är då man har som mest. Pigg och kry verkade han i alla fall, men han verkar sakna sin bror Lindos som nu står i en liten hage pga av att han är halt. Men snart kommer han nog in i hagen igen :)

Körning imorse i skolan och jag körde lilla Pasad. Det var riktigt härligt! Efter lunch red vi på Sorf och jag red en ny häst som är importerad från Holland. Riktigt trevlig och pigg häst! Det var precis en sån häst jag jag gillar! :)
Efter skolan jobbade jag från 15.00-19.00.

Nu är det kväll och jag ska njuta dom sista timmarna av denna dag! :)

Bröllopet

var jättefint! Anna var så vacker i sin röda klänning!!  Det var ett fint bröllop uppe på ett torn. Först var det själva vigseln, sedan var det middag och till sist var det fest. Riktigt kul och trevligt var det!
Grattis Anna och Mats! :)

Vacker utsikt från bröllopsplatsen :)

Sötnosen Maja!

Snyggingen Mimmi!


Brudparet! :)

Tårtan

Brudens bukett

Maja och jag hade kul.. haha ;)

Trötta hästar!

När jag kom till stallet låg Pralin och Clooney ner och vila. Bellton håller vakt ;)

(han har flughuva på sig)

Jag tog ner honom i paddocken och försökte få honom att vänja sig med sprayflaskan för att jag blir galen på honom snart. Han är såå rädd för den! Men efter ca 20-30 minuters träning med sprayen gick det bättre i alla fall. Jag lät honom trava och galoppera lite lös också.

Han var lite trött i paddocken också ;)


Snart ska han få sina 4 veckors vila. Tänker ta dom ganska tidigt på sommaren eftersom det är kul att rida på sommarlovet :)

Idag ska jag på bröllop..

för första gången i mitt liv (förutom när jag var ett halvår men det har jag inge minne av alls). Det är mammas bror Mats som ska gifta sig med Anna. Ser riktigt fram emot det! Men först ska jag åka till Clooney och fixa honom. Han gick ute inatt igen och det tror jag verkligen att han gillar! Han har varit svår och få in den senaste veckan för att han vill gå kvar ute. Idag ska jag NH träna honom lite och det är han riktigt duktig på.
Han är jätterädd för prayflaskan också så det är en grej vi tränar på varje dag.

Igår jobbade jag från 7.00-13.00 och jag var jättetrött eftersom jag inte kunde sova kvällen innan. Men arbetsdagen gick ändå bra och det rullade på. Efter jobbet skjutsade mamma mig till stallet och där skulle jag vara ridlärare till Ida, rida Clooney och rida Doreen.

Att vara ridlärare gick bra och Ida lär sig riktigt fort. Vädret var däremot inte det roligaste.. Först var det sol men sen började det ösregna och så höll det på sådär. Men vi tränade tills vi kände oss klara i alla fall. Hon fick träna på att trava och rida lätt, styra, stanna och sätta igång Pralin.

Sedan red jag Clooney och jag hade tänkt rida i paddocken men dom höll på och fälla träd precis bredvid så det kändes inte sådär jättebra och rida en rädd 3-åring där då. Istället red jag ut runt zoonerna (jag älskar verkligen zoonerna som ni kanske märker, men dom är bäst!) Han var lite stressad och rädd och han skrek efter hästar på Näs ganska mycket. Men han gick på och gjorde det han skulle. Jag har märkt att han tycker bättre som vänster galopp än höger för att han rullar in i vänster galopp hela tiden, men aldrig höger. När man ska fatta höger så har han svårare för det med, så det är en grej vi måste träna på. Men i det stora hela gick ridturen bra!
Jag lasttränade även Clooney igår, men det gick inte lika bra som sist. Han vågade inte gå in helt och han var skakis. Jag nöjde mig med att han gick in så att han hade alla 4 ben på transporten och att jag backade ut honom.

När jag hade lektion för Ida kände jag att huvudvärken började komma krypandes, men jag tänkte att det bara var att köra på. Men efter lektionen och efter att jag ridit Clooney så var det kört. Jag kunde knappt stå upp utan jag var tvungen att sitta ner, huvudet dunka och jag började typ skaka i benen och händerna. Jag tänkte att jag skulle klara av att linlöpa Doreen i alla fall, men nej jag klarade inte ens av det. Så Doreen fick vila.. Malin var supersnäll och skjutsade hem mig eftersom ingen i min famlj kunde och sedan gick jag och la mig direkt. När jag kom hem var kl vid 19 och när jag vaknade igen var kl vid 22. När jag vaknade mådde jag bättre i alla fall!


Studentpresent fixad!

Studentpresenten till Tim är beställd! Han kommer bli så glad :D
Tack Matilda för tipset!

Vad kan det vara? ;)

Dom senaste dagarna!

Tänkte skriva lite om dom senaste dagarna. Har haft fullt upp och därför inte tid eller ork att blogga. Men nu så!

I tisdags var jag ledig och åkte därför till stallet mitt på dagen. Tove skulle komma och vaccinera Doreen och Clooeny och för att hästarna då skulle vara lugna så red vi en ridtur på zoonerna innan hon kom. Vi travade och galopperade så att dom fick springa av sig och när Tove väl kom så gick det hur bra som helst. Clooney reagerade inte alls. Super skönt!

I onsdags gick jag bara förmiddag och åkte sedan till stallet och fixade. Eftersom han blev vaccinerad dagen innan fick han vila men jag betade honom ett tag i alla fall. Snacka om att han moffar när man betar honom, haha :)

Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen. Började med att måla i 2 och en halv timme och sedan hade vi stallfika. Superkul och trevligt! Stallet blev jättefint (utsidan) och man ser verkligen skillnad. Efter målningen och fikat lasttränade jag Clooney igen, eftersom transporten var framme och då är det lika bra att passa på. Han gick in helt 3 ggr och han var jättelugn. Stooor förbättring! Gick en pitteliten sväng med honom också och sedan släppte jag ut honom i hagen igen. Han får gå ute inatt eftersom det är så underbart väder, men flughuva på.

Nu ska jag vila upp mig eftersom jag börjar jobba kl 7.00 imorgon :) Efter jobbet ska jag vara ridlärare för Tims lillasyster igen och sedan har jag två hästar själv att rida. Får se hur det går!

Bilder från målningen och fikat idag: 


Skillnad??

TÅRTA!!



Bilderna är tagna av Malin Ihleberg!

Lite bilder på Clooney från dom senaste dagarna:


Brorsorna!


Moff!!

Så här snyggt står min häst när han betar ;)


Måndag!

Blir det här en jobbig skolvecka? Svar nej! Gick i skolan idag, är ledig imorgon, går i skolan onsdag och är ledig torsdag fredag. Går alltså bara 2 dagar den här veckan! :D

Idag hade vi körning och ridning i skolan. Körde Hope ut i blåsten och det gick ju men det var ju inte direkt kul. Vi körde bara en liten sväng i skogen. Red sen på eftermiddagen markarbete med Gulliver. Åh vad jag älskar den hästen! Om jag hade haft råd med två!! Det är ingen häst man bara åker på direkt utan man måste vara med, rama in och visa honom hela tiden men han är verkligen en fin häst med bra personlighet. Vi red mycket över bommar och jobbade på volter. Han var superfin och hade fin form och takt. Han har svårt för vänster galopp men det fixade han direkt! Underbara häst!
Bilder jag tog på Gulliver idag:


Åkte med mamma hem från Sala och hon skjutsade mig direkt till Hubbo. Eftersom jag red Clooney igår så skulle han inte ridas idag, så istället gick jag ner i paddocken med honom och tränade honom från marken och lösgalopperade lite :)

Svar på kommentar

Anonym om Saker jag vill ha just nu::
Det där schabraken vill jag oxå ha, har det kommit in igen?? De har varit slut jätte länge...
Svar:  Jag vet inte om det har kommit in i affären igen, men det finns så att du kan beställa det från http://www.hooks.se/ och frakten är gratis just nu. :)

Ridtur med Elin&Doreen och lastträning

Vi red runt zoonerna med Elin&Doreen. Det var varmt och fint väder, hästarna man såg från zoonerna låg ner i hagen och njöt och våra hästar var glada och pigga. Det var helt enkelt underbart! När jag fixade Clooneys hovar med tjära var han super duktig! Han stod helt stilla och det är en klar förbättring. :)


Sedan lastttränade jag honom, när han var lite trött efter ridningen. Det blåste och dörrarna smällde mot transporten men han var su lugn och duktig. Han gick in helt 4 gånger helt och sen tränade jag honom bara på att stå där lugnt. Nu är han inte alls lika rädd och stressad när man lastar!


Bilderna är tagna av Malin Ihleberg, Elin Liljefors och av mig :)

Saker jag vill ha just nu:


Söndag 13 maj

Idag kommer mina älskade föräldrar hem från Island! :) Ska bli skönt att ha dom hemma igen!
Dom red tydligen islandshästar igår.. Det skulle jag ha velat se ;)



Har haft en skön morgon framför datorn, men ska snart åka till stallet. Får se om det blir tömkörning eller ridning, det beror lite på hur han är idag nämligen. Om han är galen så blir det tömkörning men om han sköter sig i stallet blir det ridning. Det är i alla fall fint väder idag så ska försöka ta fina kort :)

När jag kommer hem från stallet tar jag en promenad med Tindra och ska sedan städa tills mamma och pappa kommer hem.

Ha en trevlig söndag! :)

Ösbydagen!

Dags att börja göra sig i ordning för Ösbydagen!
Jag hade hoppats att vi skulle få lite bättre väder men ja, det ösregnar inte i alla fall.
Ösbydagen är från 10.00-14.00 och jag och mina kompisar ska hålla i ponnyridningen. Efter det åker jag till stallet och fixar till Clooney. Han har som det står på veckoschemat vilodag idag.
Jag funderar på att minska havren på honom lite, för att han verkar vara en sån häst som det sätter sig i huvudet på. Ska testa i alla fall!
Ikväll blir det en skön hemma kväll igen eftersom jag måste vara hemma med Sebbe. Men det är ju skönt med såna kvällar så :)

Funderar och funderar..

Jag kommer nog inte läsa naturvetenskapliga programmet i gymnasiet, utan jag kommer nog läsa det på konvux efter gymnasiet istället om jag måste ha några ämnen som jag inte har för att bli vad jag vill. Allt är så struligt nu med allt det nya upplägget och för att man ska hinna med NV programmet och häst intriktningen så blir det riktigt riktigt tufft och svårt. Det är svårt att förklara men det är riktigt komplicerat! Skolverket gör det inte lätt.. Vi 95:or är ju typ försökskaniner för skolverket i år. Lite surt men det är som det är. Jag kommer läsa så att jag får allmän behörighet och så kommer jag ju vara utbildad hästskötare, jag får alltså yrkesexamen, men sen får vi se. Jag är inte helt 100 på vad jag vill sen så det blir nog bra så här. Ska prata mer med mamma och pappa när dom kommer hem från Islans, men just nu känns det här rätt.

En bra fredag!

Idag har det varit en underbar fredag!
Det ända jag hade i skolan idag var matteprov och det gick super bra! Tog 12 bussen hem och kom till stallet vid kvart i 1. Red då en sväng med Clooney och jag kan säga att idag var han rädd för allt. Han hade väl bara en sån dag. Men han skötte sig i alla fall även fast han var en liten fegis.
Och efter det har jag bara haft det super bra och kollat på film och chillat.
Vilar upp för imorgon eftersom det är Ösbydagen. Måste alltså till skolan imorgon med.. Men det är som det är :)
Nu ska jag fortsätta kolla på film och njuta! ;)

Regn, regn och lite mer regn..

Det ööööösregnar!! Och jag cyklade från Ansta till stallet och sedan från stallet hem. Jag kan i alla fall säga att jag blev väldigt blöt!

Idag tränade jag Clooney från marken i paddocken. Jag tränade på att han skulle stanna när jag stanna, springa när jag sprang, backa när jag backa osv. Jag tränade även honom på att han skulle komma när jag ropade "clooney kom" och stanna om jag sa stanna. Han var faktiskt riktigt lydig, uppmärksam och duktig. Tränade inte så jättelänge på grund av vädret ;)

Nu ska Sebbe och jag ha det bra här hemma! :)

Bild från mamma och pappa!

Mamma la upp en bild på facebook när pappa badar i en lagun. Häftigt!
Jag saknar dom redan faktiskt :)

marabou choklad jordgubbar

Även fast det var onsdag, så köpte jag den nya marabou chokladen jordgubbar. Den var inte äcklig, absolut inte, men den var inte den bästa. lakrits är fortfarande den bästa! Men man måste ju smaka för att veta :)

Det vackraste!

En gammal men så fin låt!

Veckoschema v.19



Vad jag gör med honom beror lite på väder. Men så här kommer det ungefär se ut :)

Idag åker mina föräldrar till Island..

...vilket betyder att jag ska vara själv med Alex och Sebbe till på söndag. Ja det lär bli intressant, haha! Nej men det ska nog gå bra! Pappa har köpt mat, mackor och lite sånt och jag ska laga mat varje dag, förutom på fredag då det blir pizza såklart. Jag kan ju hoppas på att det blir lite finare väder än idag dom andra dagarna eftersom jag kommer cykla en hel del när dom är borta. Jag kommer ju cykla till bussen, till stallet och hem. Det blir en bit faktiskt!

Igår red jag med Elin runt zoonerna. Det gick hur bra som helst! Vi travade en del och tog någon galopp. Han fick första dosen maskmedel också. Elin gav och jag höll i honom, han var så duktig så :)

Idag går jag till halv 4 och åker sen till stallet och fixar till Clooney. Jag tror att han har fått lite träningsverk av dom senaste ridpassen så han ska få ta det lite lugnt. Gå någon liten promenad så han får sträcka ut sig lite kanske. Efter det ska jag hem och laga mat antagligen. Hmm.. undra om jag ska göra pannkaka idag :) Sen ikväll kommer Tim också!

Ha en trevlig onsdag!

Hästdag!

Hejsan!

Idag har jag haft en riktig hästdag! Imorse skurade vi stallet på Ösby, på eftermiddagen red vi och efter det red jag Doreen och tömkörde Clooney.

På eftermiddagen hade jag Demiro och det är ju den bästa hästen sorf har (enligt mig). Han var superduper fin!
Tog bussen hem tre och åkte då till stallet. Red Doreen på "krångelgärdet" och det gick bra tycker jag. Jag lindade henne med röda lindor på alla fyra, hade ett rött schabrak på henne och så hade jag en röd tröja. :) Hon var fin och mjuk, trampade på bra med bakbenen, fast hon tycker att det blir för jobbigt och smiter undan ibland. Bättre kondis och mer muskler så blir det bra! :) Men det är på g!
Efter det tömkörde jag Clooney för första gången. Idag var han väldigt konstig om jag kan säga så.. Han var jätte stissig och det kändes som att jag inte fick någon kontakt med honom. Jag vet inte om det hade hänt något tidigare.. Men sen när jag tömkörde honom så lugnade han ner sig. Han var superfin i tömkörningen för att vara första gången. Han har riktigt fina steg! :)

Nu är jag riktigt trött efter dagen så nu ska jag lägga mig och kolla på BigBrother!


Idas nya kanin

Tims lilla syster Ida har köpt en helt egen kanin. Jag skrattade när jag såg den för att jag tyckte att den såg så rolig ut. Men den var faktiskt riktigt söt! :)
Ida har sparat pengar och köp både kaninen, buren och tillbehören för egna pengar, och hon är bara 9 år. Ganska bra gjort tycker jag.

Bilder från igår:


Mysdag i stallet!

Hade en riktigt mysig dag i stallet idag!

Han fick beta när direkt jag kom. Medans han mumsa borstade jag honom. Efter ca 20 min tog jag in honom i stallet och fixade honom där istället. Idag blev han riktigt ordentligt ompysslad. Jag borstade, gosa och fixade honom väldigt länge. Han blev till och med trött på mig tillslut. När jag väl var klar med honom kasta han sig ut ur stallet och när jag släppte honom i hagen skena han iväg. Haha :) Men mysigt var det!

Bildbomb från idag:


Han var bara tvungen att beta i backen hela tiden, haha.


Nu har jag stallet klart, städat alla mina grejer hemma, gått med Tindra och packat till imorgon. Klart för dagen så nu är det bara chill med Tim kvar! :)

Godmorgon på er!

Idag är det en underbar söndag med vackert väder! :)

Vad ska jag hitta på idag då? Jag ska till stallet och fixa till Nisse (Nisse är Clooneys nya smeknamn). Han ska få vila idag, eftersom han har gått två dagar i rad, men han ska få beta lite i alla fall. Jag kanske kan sola lite ett tag också. Vill ju bli brun! Men sen kanske en speciellt rolig sak händer idag också! :D Tindra har börjat löpa igen, så mamma oh jag kanske ska åka och para henne. Vi ska para henne 3 gånger med 3 dagars mellanrum den här gången, så att man är säker på att det blir något. Åh vad kul att ha valpar i sommar! Nu håller jag tummarna att det funkar! :)


Lördag!

Vakna vid 11, åt då frukost och åkte sedan till stallet. Red ända bort till terräng gropen med Malin och Elin. Clooney var super duktigt! Vi red ca 1,3 mil och han orkade hela vägen. Det var nog första gången i sitt liv som han har ridits så långt och länge. Det blåste storm när vi red, vilket gjorde att han hoppade och kastade sig lite för saker. Men det tycker jag är helt normalt för en 3-åring. Vi "hoppade" även en stock idag! :D Bellton hoppade först och vi efter så att han inte skulle tycka att det skulle vara så läskigt. Men sen skulle jag göra det själv en gång och det var en helt annan sak. Då blev han ju rädd för sakerna runt omkring. Haha :) Men han var superduktig tycker jag allt!

Nu ska jag börja fixa mig och sen åka hem till Tim. Hans pappa Kjell fyller nämligen år, så vi ska fira honom :)
Grattis Kjell!

Ny header!

Tusen tack Jossan som fixat en ny header till mig!
Hennes blogg: http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se/

Ett tack!

Hur svårt kan det vara? Hur lång tid tar det?

Att säga tack kan väl inte vara så svårt kan man tycka. Det tar någon sekund att säga och om någon har gjort något för dig kan man väl säga tack för att visa att man är tacksam?

Jag tycker att man ska ha det som vana att säga tack och visa tacksamhet till människor. Ett "litet" tack kan spela stor roll för din med människa. Han/hon kanske inte vill hjälpa dig igen för att den personen inte ens fick ett tack.

Så tänk på det! Säg tack när någon gör något för dig!


Skoldag och 2 hästar ridna!

Började som vanligt dagen i skolan. Hade tre lektioner, inte speciellt roliga men det funka. Slutade vid 2 och åkte då hem med mamma. Hon skjutsade mig direkt till stallet. Jag hade två hästar att rida och fixa till idag, Doreen och Clooney, och jag hade även intaget. Började med att fixa till båda. Gick faktiskt väldigt fort, fortare än vad jag trodde. Red först Clooney ut på zoonerna med Emma och Classic. Han var pigg och tyckte att det var väldigt roligt! Men han har ju fortfarande ganska långa hovar, vilket gör att han snubblar lite. Det regnade lite när vi red men det var inte så mycket så att det störde :) Red i ca 40 min!
Efter det var det Doreen! Red henne i paddocken och lade fram tre travbommar. Hon kändes väldigt mjuk och fin. Gjorde många halter, travade såklart över bommarna och red på åttor. Känner mig riktigt nöjd med henne idag :) 
Tog sedan in hästarna, gav alla mat och la ut mat till imorgon. Vart klar vid ca 7 tiden! :)

Tjockisarna står och äter och äter! :)

Nyfiken pojke!

Svar på kommentar

Miley: jag har gått in på wiismo men det kommer alltid upp att man ska skriva in användarnamn och lösenord.

Svar: Ja, men om du går in på bloglovin, söker på wiismo och klickar dig in på wiismo därifrån så kommer du in och kan kolla på filmerna :) Try it! Här är länk dit: http://www.bloglovin.com/#sv/blog/1500284/4-you-2-see?&_suid=133615372032604812195600394668

Kingsland sneakers


Jättesnygga skor ju! Ge mig!!

Skoldagen börjar närma sig sitt slut..

Har bara matte kvar, hoppas på att den lektionen går fort. Åker efter det direkt till jobbet och jobbar till kl 7. Efter det ska Clooney motioneras! Har alltid så svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med honom.. Måste nog börja med ett veckoschema igen tror jag! Funderar på att rida honom lite i paddocken och få honom att gå bra framåt och att han ska sakta av med hjälp av vikten och rösten.

Den här veckan har ju inte gått lite fort i alla fall! Snart fredag igen :D Fick idag reda på att vi knappt har några lektioner nästa vecka. Det är öppet hus på Ösby nästa lördag, så hela nästa vecka, förutom på onsdagen ska vi städa och fixa. Det blir alltså en väldigt lugn vecka nästa vecka! :)

Nu har wiismo börjat funka igen så inatt låg jag lääänge och kollade på film. Haha :) Jag blev ju hur glad som helst när jag såg att det funkade igen! :D

Ha en trevlig torsdag!

2 maj 2012

Man måste bara älska vädret som är nu!
 Man får njuta så länge som det varar :)

Slutar halv 4 idag och drar efter det till stallet. Clooney får vila idag eftersom han är värd det. Han har ridits, löshoppats, varit ute och gått och tränats för hand i paddocken utan ha vilodag. Så idag får han de!

Åker sedan hem och tar en promenad med min fina hund. Man blir så glad av att se hur lycklig hon blir av att gå promenad.

Idag har jag ingenting att plugga tror jag så det blir en skön kväll hemma! :)


Jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha för header. jag blir aldrig riktigt nöjd. Nyss gjorde jag bara en tillfällig som jag kan ha tills jag gör någon bättre. Om någon är sugen på att göra en header åt mig så tackar jag absolut inte nej! :D


Snart är det dags..

att börja smörja in och spraya hästarna med flugmedel och sätta på flughuva. Alla har sina olika knep för att hålla flugorna borta men jag föredrar jodopax + vatten = flugspray, flughuva och hästsalva. Det funkar verkligen för att hålla flugorna och bromsarna borta. Clooney har redan fått bett så jag har börjat smörja honom lite med hästsalvan. Bättre att börja för tidigt än för sent! :)

Vad använder ni för att hålla flugorna och bromsarna borta?

Valborg

Har haft en väldigt trevlig valborg med Matilda, Jonna och Amanda. Vi åt, kollade på brasan, spela spel, pratade och gjorde massa annat kul! Det var en rolig dag med massa skratt! :)

Raketerna vid brasan :)

Sov ju över hos Matilda till idag. Vi vaknade vid 11 och gick då upp och åt frukost. Efter det satte vi oss och sola i värmen. Vi gick även promenad, kollade på film och chillade. Så mysigt så att bara umgås med Matilda! :)


Mamma och pappa kom och hämtade mig vid halv 6. Vi skulle då ha åkt och hälsat på Destiny, men pappa skulle inte ha hunnit iväg dit han skulle då så det får bli någon annan gång. Åkte hem och bytte om och åkte sen vidare till Clooney. Red runt zoonerna med honom själv för första gången. Han har blivit mycket modigare nu faktiskt. Lite feg är han ju men inte alls lika mycket som förut :) han tyckte att det var riktigt roligt så pigg var han :)


Det börjar bli riktigt grönt ute nu!

RSS 2.0